fbpx

Rick Dreise: “Ondernemen vanuit een familiare werkomgeving”

Terug naar alle media

Rick Dreise (1988), ondernemer pur sang. Rick is co-founder Convident B.V. Op zijn 25e richtte hij zijn eerste internetbedrijf op. Persoonlijke kenmerken: Ondernemersfamilie, commerciële achtergrond, staat voor lange termijn relaties, afspraak is afspraak en hard werken, hard ontspannen. Vanuit zijn rol als directeur algemene zaken gaat Rick graag met je in gesprek. Sparren over ondernemerschap, algemene zaken of (commerciële) samenwerkingen? Rick is de aangewezen persoon. Maar wat zijn eigenlijk zijn toekomstplannen en ambities? Gerard Duursma ging naar aanleiding van Rick zijn interview in business magazine Hattricks Club op onderzoek uit en sprak met deze enthousiaste ondernemer.

 

Drive om iets te bereiken

Rick is geboren en opgegroeid in Roden. Al snel na zijn studietijd op de Hanzehogeschool is hij in de stad Groningen gebleven. Al ruim 10 jaar is hij woonachtig in Groningen en voelt zich naar eigen zeggen een echte Groninger stadjer. Met creativiteit als eigenschap, een commerciële opleiding en het ondernemerschap van huize uit meegekregen, heeft Rick de stap gezet om een eigen bedrijf te beginnen. Deze combinatie heeft samen met compagnon Rutger van de Griendt geleid tot het starten van Convident B.V. Convident manifesteert zich steeds nadrukkelijker met haar diensten op het gebied van maatwerk sites, shops en webapplicaties. In de eerste vijf jaar zijn ze gegroeid van startup naar scaleup. “Ik heb een drive om te groeien als ondernemer en echt iets te bereiken. En dat vanuit een informele werksfeer, Convident voelt bijna als een familiare omgeving. Ik doe het om de kick van het opbouwen, succesvol worden en uitbreiden. Eerst waren we zelf actief op zoek naar nieuwe klanten, uitbreiding van ons netwerk en naamsbekendheid. Nu vinden klanten Convident. Dat is heel gaaf”, aldus Rick.

 

 

Samenwerken en partnerships

Rick vervolgd: “Groeien betekent vernieuwen en vernieuwen betekent het onbekende opzoeken. Groeien doet Convident samen met onze eigen mensen, maar ook met (lokale) partners! We schakelen partners zonder vaste commitment en met heldere afspraken in voor een project, zodat ieder bedrijf in zijn kracht speelt. In een partnership trachten we elkaar te versterken. Als digital agency bieden we online oplossingen die rechtstreeks een bijdrage leveren aan het bedrijfsresultaat van onze klanten. Alleen kunnen we onmogelijk alles zelf. Wij zoeken in een partnership altijd naar de ultieme win-win. Zo werken we al geruime tijd erg plezierig samen met Gerard Duursma van Humaniz. We vullen elkaar perfect aan. Gerard zet je bedrijf stratgisch neer en zorgt voor inspirerende social campagnes, wij ontwerpen en bouwen jouw digitale podium. Een unieke combinatie waar we trots op zijn”, aldus Rick. 

 

 

Business magazine interview

Convident is al jaren betrokken bij de businessclub van FC Groningen. Begin januari 2020 verschijnt er een nieuwe editie van De Hattrick, het businessmagazine van FC Groningen. In deze jaar opener starten ze met het item: ‘11 vragen aan’. Hierin stellen ze 11 vragen aan een lid van de Hattrick’s Club die betrekking hebben op de band met de FC en de Business Club, zakelijke en persoonlijke ambities en andere relevante (ondernemers)zaken.

Peter Slump van FC Groningen zocht hiervoor contact met Convident mede eigenaar Rick Dreise. Slump over de uitnodiging naar Rick Dreise van Convident. “Het leek onze redactie aardig om dit nieuwe item met jou af te trappen. Met name omdat jij een jonge ondernemer bent, veel en graag de samenwerking zoekt, ondernemers verbindt en een duidelijke mening hebt. Wij zouden het erg leuk vinden als je zou willen meewerken”. Hierop heeft Rick positief gereageerd, waarna de procedure voor het interview in gang is gezet. Download hier het interview PDF of lees het interview hier op de website van Convident.

 

Feeling Convident

Rick wordt ‘convident’ van inspirerende collega ondernemers, het maken van avontuurlijke reizen, sporten en (snelle) auto’s en motoren. “Ik vind het belangrijk om te doen wat ik leuk vind. The Big Five For Live speelt hier een belangrijk rol in. Tijdens een zakenreis naar Finland ben ik door andere ondernemers geïnspireerd geraakt. Hierin stel je je vijf belangrijkste levensdoelen; je eigen Big Five For Life. Hierdoor krijg je focus op wat echt belangrijk is in je leven en werk. Ik concludeerde dat ik al aardig op weg ben om zakelijk en privé een gezonde balans in deze doelen te vinden. Maar de methode maakt je nog bewuster van wat je echt belangrijk vind in het leven. Een aanrader! Zo combineer ik mijn passie voor reizen en de wereld ontdekken nu in het ondernemen met Convident”.

Sparren over ondernemerschap, algemene zaken of (commerciële) samenwerkingen? Rick gaat graag met je in gesprek!

 

Social kanalen & meer info Rick

 

Meer achtergrond informatie

Meer over Rick Dreise